Het logo ontwerp van Hebaco

Bomen rooien staat recht tegenover de duurzame klant die wil besparen en juist iets aan het milieu wil toedienen.

Hebaco rooit bomen, maar doet tegelijkertijd aan iets duurzaams, namelijk LED verlichting verkopen. Energie besparen, waardoor andere bomen kunnen blijven bestaan! Een fantastisch gebaar voor de natuur.

Eigenlijk is wat Hebaco doet een soort kringloop effect, oftewel ‘iets terug voor de natuur’. Bij het ontwikkelen van het beeldmerk is rekening gehouden met de meest kwetsbare doelgroep, namelijk de duurzame doelgroep. Als je bijvoorbeeld bij deze doelgroep met een auto komt voorrijden met daarop een logo waarop een bijl, kettingzaag of een gekapte boom is te zien, dan kan dit bij het eerste bezoek al afkeer opwekken. Er is dus bewust gekozen voor een subtiel logo wat niet te machtig overkomt.

Een vereiste was om het logo in de kleuren oranje en groen te ontwikkelen. Maar wanneer men deze twee kleuren gaat combineren spreekt men van complementaire kleuren. Dit zijn kleuren die elkaar juist versterken, waardoor het logo krachtig overkomt. Omdat dit juist niet de bedoeling is, is er gekozen voor één kleur, namelijk groen.

Een belangrijke kernwaarde die voor Hebaco op gaat is ‘duurzaam’. Als inspiratie is er gekeken naar het recycling beeldmerk. Dit zie je terug in de vorm hoe de blaadjes zijn geplaatst. Een andere kernwaarde die wij goed bij Hebaco vinden passen is doelgericht. Dit zie je terug door de blaadjes die om het doel draaien. Vanzelfsprekend zijn de bladeren, die met het bomen rooien kunnen worden geassocieerd. Ook kan de draaiende beweging van de bladeren met rooien worden geassocieerd.

Bij het ontwikkelen van het beeldmerk is rekening gehouden met de toekomst. Mocht het bedrijf doorgaan met alleen led verlichting, dan volstaat het beeldmerk. Ook als het bedrijf doorgaat met alleen bomen rooien, kan het beeldmerk blijven bestaan.

Het beeldmerk is gekozen door verschillende ontwerpers en klanten waardoor wij er zeker van zijn dat dit beeldmerk in staat het is bedrijf Hebaco te vertegenwoordigen.